Inspiration

FarvekortFarvekort

 
GORI fås i en række standardfarver og i et utal af andre farver. I vores online farvekort kan du få et overblik over vores farver. Når du har det fulde overblik bliver det nemmere at vælge den helt rigtige farve til dit træværk. Vi anbefaler, at du vælger en farve, som passer godt ind i de omgivelser, den skal være i. Det kan eksempelvis være farven på naboens hus, eller den natur der er omkring det, der skal males. 

Her på siden kan du læse mere om GORI farver, og om hvordan du vælger den helt rigtige farve i vores farvekort.


 

GORI farver

 
I vores farvekort finder du et bredt udvalg af forskellige farver til dit træværk. Uanset om du skal male dit hus, dine havemøbler eller noget helt andet, kan din lokale GORI-forhandler hjælpe dig med at finde den rigtige træbeskyttelse i den rigtige farve.

GORI farver kommer i standardfarver og øvrige farver. Standardfarver er de farver, som findes færdigblandede på hylden hos din forhandler. Standardfarverne er markeret med en grøn cirkel i farvekortet, hvilket gør det nemt at se, om en farve er en standardfarve eller ej.

Ud over standardfarverne kan langt de fleste GORI-produkter fås i et utal af farver, som tones direkte i butikken af ekspedienterne hos din GORI-forhandler. Du kan se et udvalg af de farver, der kan tones herunder i farvekortet - både dækkende og transparente.

Når du har fundet din farve i vores farvekort, kan du med fordel finde det rette produkt i vores GORI Guide.Farverne i farvekortet er vejledende

 
Når du kigger på vores farvekort digitalt, er det vigtigt at huske,  at digitale farver kun kan betragtes som vejledende, idet fysiske farver ikke kan oversættes direkte til et digitalt farveformat.Desuden vil dine personlige skærmindstillinger, lysforholdene i et rum og en række andre faktorer påvirke, hvordan farverne på en skærm opleves. Vi anbefaler derfor, at du også ser vores farver hos en forhandler, inden du beslutter dig for at købe en farve.
 
Husk også at tage højde for, at den endelige farve afhænger af både træsort og sugeevne. Det er en del af charmen, at de forskellige træsorter bevarer noget af deres identitet – både i struktur og farvenuance. 
 
Hvis du vil være sikker på, at du træffer det rigtige farvevalg, er det en fordel at teste farven i de omgivelser, hvor den skal anvendes.Vi anbefaler, at du køber en GORI Farvetester og maler den op på en plade, som kan flyttes rundt. På den måde kan du vurdere farven under forskellige lys- og skyggeforhold.


 

Dækkende og transparente farver

 
Hvor meget skal træets struktur skinne igennem, efter du har behandlet det? Når du vælger at beskytte dit træværk med GORI, kan du ikke kun vælge mellem farver på hele skalaen – du kan også vælge, om farven skal være dækkende eller transparent.

Både dækkende og transparente farver beskytter dit træ. Dækkende træbeskyttelse holder dog længere end transparent træbeskyttelse, hvilket betyder, at du skal behandle dit træ oftere, hvis du vælger en transparent træbeskyttelse. 

Vælger du en dækkende træbeskyttelse, vil du stadig kunne se træets overordnede struktur gennem det, mens du med en transparent træbeskyttelse også kan se åretegningerne i træets overflade efter endt behandling.
GORI fås i en række standardfarver og i et utal af andre farver.
 
Når du har fundet din farve, kan du med fordel finde det rette produkt i vores GORI Guide.