Projekter

Havemøbler

Vedligeholdelse af havemøbler


Havemøbler kræver en helt anden vedligeholdelse end indendørs møbler. Vind, regn og skiftende temperaturer nedbryder træet, hvis du ikke giver dine havemøbler træbeskyttelse. Her på siden kan du læse alt, du har brug for at vide om træbeskyttelse af havemøbler, så dine træhavemøbler kan holde sig pæne så længe som muligt.
 
GORI tilbyder et bredt udvalg af træbeskyttelse, naturlivis også olie du kan bruge til vedligeholdelse af dine havemøbler. Hos din nærmeste GORI-forhandler kan du få gode råd og vejledning om, hvilket produkt, der er det rette til dine havemøbler. 

 

havemobler_02-jpg.png


 

Sådan vælger du den rigtige træbeskyttelse til dine havemøbler


Træbeskyttelse er ikke bare træbeskyttelse, og for at opnå det bedste resultat, anbefaler vi, at du bruger et produkt, der er udviklet til havemøbler. I vores GORI-guide kan du nemt finde den helt rigtige træbeskyttelse til dit projekt.
 
GORI Transparent Træolie 307, er en træolie specielt udviklet til havemøbler. Olien er fungicidfri og er derfor ikke skadelig for hverken mennesker, dyr eller planter. Så du kan trygt sidde på de olierede havemøbler i shorts.
  

Grundig forberedelse med GORI systembehandling


Inden du går i gang med at give dine havemøbler træbeskyttelse, er det vigtigt, at du gør dem grundigt klar. Start med at vaske dem rene for skidt og snavs med GORI Trævask. Fjern herefter eventuelle alger med GORI Algefjerner og rens derefter træværket for gamle olierester og eventuelle misfarvninger med GORI Terrasserens. På den måde får du en ensartet træbund inden du påfører havemøbelolien. Er der kun tale om misfarvninger, kan du som alternativ anvende GORI Fjern Belægninger Extra, som også har en blegende effekt.
 
Slib herefter træet grundigt, så overfladen fremstår glat og jævn. Hvis der er brædder, der er meget nedbrudte, bør du skifte dem, inden du går videre med malingen af havemøblerne. Husk desuden, at træet skal tørre, inden du kan male det.
 


Maling af havemøbler


Når dine havemøbler er tørre, er de klar til at blive malet med GORI Transparent Træolie til havemøbler. Husk at røre rundt i træbeskyttelsen både før og under påføring. Du opnår det flotteste og mest holdbare resultat, hvis du påfører olien på havemøblerne 2 gange med 24 timers mellemrum. Overskydende olie aftørres efter 5-10 minutter med en fnugfri klud - Dette er vigtigt, for at undgår afskalninger senere. Endeligt er det vigtigt at arbejdet ikke udføres i direkte solskin.
 
Husk at klude og pensler brugt til træolie kan selvantænde. Placér derfor disse i en lufttæt beholder eller en pose med vand inden bortskaffelse.
 


 


Opbevaring i vinterhalvåret


Hvis du har havemøbler i træ, kan du ikke undgå at skulle vedligeholde dem. Ved at opbevare dem indendørs eller i et skur i vinterhalvåret, kan du dog gøre arbejdet med at give dem træbeskyttelse mindre.
 
Fordi træ er et naturmateriale, nedbrydes det naturligt, når det er uden for, hvor det bliver udsat for fugt og skiftende vejr. Når du giver dine havemøbler træbeskyttelse, gør du nedbrydningsprocessen langsommere, og dine havemøbler vil derfor holde længere. Hvis du vil passe ekstra godt på dem, anbefaler vi, at du opbevarer dem indendørs i vinterhalvåret, hvor du alligevel ikke bruger dem.
 
Læs her, hvordan du sikrer den bedste holdbarhed gennem vedligeholdelse af dine havemøbler.