Projekter

Træterrasse

Behandling af træterrasse – trin for trin


En træterrasse er smuk og giver en helt anden stemning til din have end en fliseterrasse. Med den rette behandling, kan din træterrasse holde sig flot i mange år. Det kræver lidt arbejde, men resultatet er det hele værd – og heldigvis gør vores innovative produkter arbejdet nemmere.
 
Læs videre her, og find ud af alt det, du har brug for at vide inden du behandler din træterrasse.  
 
Find den helt rigtige træbeskyttelse til din terrasse i GORI Guiden 


Rensning af træterrassen


Inden du går i gang med at behandle din træterrasse, skal den rengøres. Rensningen af træterrassen er vigtig, fordi træbeskyttelsen ellers ikke kan trænge ind i træet. Hvis du ikke gør din træterrasse ordentligt ren, inden du behandler den med træbeskyttelse, vil du derfor ikke få glæde af alle træbeskyttelsens gode egenskaber. 
Vi vil nu gennemå rensning af træterrassen trin for trin:
 
  1. Start med at fjerne rengøre træterrassen med GORI Trævask. Følg altid anvisningen på produktet ved rensning af din træterrasse.
  2. Næste trin er at fjerne alger med GORI Algefjerner. Herefter anbefaler vi at anvende GORI Terrasserens for at fjerne misfarvninger og evt. gamle olierester på din terrasse. Når terrassen er helt ren og ensartet i overfladen kan  træbeskyttelsen trænge ned i træet og du opnår et flot og holdbart resultat.
  3. Når træterrassen er tør, vil den virke ru. Det skyldes, at træfibrene rejser sig. Før du går videre til behandling af din træterrasse med træbeskyttelse, skal du slibe den i årernes længderetning med sandpapir korn 100-120.
 Træbeskyttelse


Når din træterrasse er ren og slebet, er den klar til at få træolie. Når du skal behandle din træterrasse med træbeskyttelse, kan du enten vælge en neutral træolie, der fremhæver træets naturlige glød, eller du kan male din træterrasse i en smuk farve, du godt kan lide. Mangler du farveinspiration til din træterrase så læs mere her. Hos din lokale GORI-forhandler kan du få tonet din træbeskyttelse i præcis den farve, du ønsker. Husk at røre træbeskyttelsen grundigt igennem før og under påføringen af terrasseolien.

 
Følg følgende trin, når du behandler din træterrasse med træbeskyttelse, og opnå det bedste resultat:
 
  1. Mal i træets længderetning med en bred pensel.
  2. Tør overskydende træbeskyttelse af med en klud efter hver påføring. Husk, at klude, der har været i kontakt med træbeskyttelse, kan selvantænde. Læg derfor brugte klude i vand eller i en lufttæt beholder.
  3. Giv din træterrasse minimum to behandlinger med træbeskyttelsen – det sikrer et flot og holdbart resultat.
  4. Lad træbeskyttelsen tørre helt, inden du tager den i brug.  
OBS! GORI kan ikke garantere sorte skimmelangreb og/eller afskalninger på lærketræ og bambus, da dette skyldes trækvaliteten og ikke overfladebehandlingen.

terrase_02-jpg-(1).png
 

Hvornår kan du træbeskytte?


Når du  har klargjort din træterrasse, er du klar til at påføre træbeskyttelsen. Nu mangler du bare de optimale forhold til at give træbeskyttelse. Træbeskyttelsessæsonen går fra forår til efterår, men afhænger naturligvis meget af vejret. For at opnå det bedste resultat bør du følge følgende anbefalinger for behandling af din træterrasse:
 
Giv træbeskyttelse når:
  • Træets fugtighed er under 15-18%
  • Dagtemperaturen er mellem 10 og 25° C
  • Luftfugtigheden er under 80%
​Du kan finde din nærmeste forhandler her, eller se hvor du kan købe GORI online

God fornøjelse!