Inspiration

Fem tips til at vælge farver til dit træværk

GORI kan tones (blandes) i et utal af farver, så det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne, når du skal male dit træværk. Her er et par tips, som du kan bruge, når du skal vælge farver:
 

1. Dagslys får farver til at fremstå kraftigere og renere

Vælg derfor en nuance, som er lidt mere grålig end den, du umiddelbart har besluttet dig for.

2. Vælg farver afstemt efter omgivelserne

Overvej, hvordan de farver, du umiddelbart har besluttet dig for, harmonerer med byggematerialerne, med husets øvrige farver, med nabohusene og ikke mindst med naturen omkring huset.
 
3. Brug kontraster eller tone-i-tone

Det kan være flot at lege med kontrastfarver eller med forskellige toner af samme grundfarve. Ønsker du at bruge flere farver, så lad den mest afdæmpede farve dække de største arealer.

Her er kontrasten imellem den lyse og den mørke nuance brugt bevidst
Et eksempel på en kombination af farver, hvor den mest afdæmpede er brugt til at dække det største areal. Den lysegrønne farve (CC83 Agave) på væggene fremhæves af kontrasten til den mørkere, klare blå farve (CC79 Azur), som bord-og-bænke-sættets ben er malet med
 
4. En lille detalje med en stor effekt

Er du til traditionelle farver, men ønsker at skabe mere liv og personligt udtryk gennem dit farvevalg, så kan du overveje at male mindre områder i en anden nuance end det øvrige træværk. En kontrastfarve på for eksempel husets skodder, på havelågen eller på husets udhæng kan give en flot effekt:

En lille farvedetalje med en stor effekt
Et eksempel på en lille farvedetalje - lysegrønne skodder - med en stor effekt
 
5. Saml inspiration

... ved at læse brochuren om 'Træterrasse og havemøbler' eller besøge én af vores forhandlere, som kan give dig rådgivning og vejledning.

Hos vores forhandlere kan du også købe en GORI Farvetester, som giver dig mulighed for at afprøve en farve på et stykke træ, før du beslutter dig. Hvis du vil være sikker på det rigtige farvevalg, er det en fordel at teste farven i de omgivelser, hvor den skal anvendes.