Inspiration

Farver i haven

Haveindretning i farver


Findes der noget bedre end at sidde og nyde solen i en flot og velindrettet have? Vi ser en klar tendens til, at danskerne gør mere og mere ud af haveindretningen, så der er en rød tråd mellem indretningen af haven og boligen i øvrigt, og så uderummet er hyggeligt og flot året rundt. 

Derfor har vi skabt GORI Dækkende Farver – Haveprojekter – en dækkende træbeskyttelse, der kommer i bøtter af 0,75 liter, og derfor er perfekt til mindre haveprojekter. GORI Dækkende Farver – Haveprojekter findes i seks farver, som vi har nøje har udvalgt i samarbejde med indretningsekspert og boligstylist, Camilla Høeg, men den kan også tones i netop den farve, du drømmer om hos din lokale GORI-forhandler.Find din yndlingsfarve i vores farvekort og bliv klar til dit næste haveprojekt.

 

Inspiration: Små, hyggelige haveprojekter


Små projekter kan gøre en stor forskel for din haveindretning. Med GORI Dækkende Farver er det nemt at tage hul på de små, hyggelige malerprojekter. Du får ikke mere maling med hjem, end du skal bruge, og du kan frit vælge mellem alverdens farver. Hvis du har et sæt gamle cafémøbler, der trænger til en kærlig hånd, kan du let skabe en skøn oase i din have og samtidig sætte et personligt præg på haveindretningen. Vil du skabe et unikt udtryk, kan du med fordel vælge forskellige farver til stolene og bordet, og dermed lade din egen personlige stil skinne igennem. Her er bordet malet med farven 'Secret Spell' og stolene er i den lidt lysere 'Royal Hyacinth'. 

Et andet lille projekt med stor effekt er at male et plantebord i en flot farve. Vi har valgt den mørke farve 'Midnight Ocean', som skaber en flot kontrast til potter og planter. På den måde er plantebordet både praktisk og dekorativt. Sæt prikken over i’et ved at male håndtagene på dine haveredskaber i en farve, der passer til bordet. På billedet herunder er redskaberne malet med den lyse gå farve ved navn 'Beliose'.Find mere farveinspiration til din haveindretning i vores brochure om smukke farver til din have. 

Få den fineste terrasse


Terrassen er et sted, hvor der er mange muligheder, når det kommer til haveindretning. 
Gennem dit farvevalg kan du nemt udtrykke din egen personlige stil. Et godt råd, når du vælger farver til din terrasse, dine havemøbler og dine blomsterkasser, er at tage højde for den farve, dit hus har. For at skabe større sammenhæng mellem inde og ude, kan du desuden med fordel bruge farver i din haveindretning, som du også bruger indenfor. 

TIP: Vil du gerne have en personlig og unik terrasse? Så bryd de store, ensfarvede flader med blomsterkasser i smukke farver.Find mere inspiration til din terrasseindretning her.

 

Farver i haven året rundt


Intet er så smukt som en blomstrende og farverig have. Uanset om du har grønne fingre eller ej, kan du skabe en have, der er fyldt med farver hele året. Hvis du indretter din have med farvestrålende blomsterkasser, kan du lade dine yndlingsfarver glæde dig året rundt. 

Når du indretter din have med farver, kan du nemt skabe et flot samspil ved at male med forskellige nuancer af samme farve. Vælg eksempelvis røde, grønne eller blå farver af forskellig slags. Det giver et mere personligt og hyggeligt udtryk, når du bruger mere end en farve. Plantekassen herunder er malet i to forskellige farver hhv. 'Dried Oregano' og den lidt mørkere 'Alabandite'.


 


Sådan vælger du farver til haven


Når du skal vælge farver til din have, anbefaler vi, at du ser farven i dagslys, inden du begynder at male, idet farver ændrer karakter alt efter belysningen. Hvis du ikke har set en farve i dagslys, kan du derfor godt blive overrasket over, hvordan den ser ud på en klar dag.

Et af de mest oplagte steder at finde inspiration til haveindretningen er i dit eget hjem. Når din boligindretning og din haveindretning passer sammen i form af farvevalg og stil, får du en god sammenhæng mellem inde- og uderum.

Læs mere om, hvordan du vælger den rigtige farve til dit udendørs træværk.