Inspiration

Farvekort

Farvekort til udendørs træbeskyttelse

 

GORI fås i en række standardfarver og kan tones i et utal af andre farver. I vores online farvekort kan du få et overblik over vores farver, der kan anvendes til at male træværk udendørs. Når du har det fulde overblik bliver det nemmere at vælge den helt rigtige farve til dit træværk. Vi anbefaler, at du vælger en farve, som passer godt ind i de omgivelser, den skal være i. Det kan eksempelvis være farven på naboens hus, eller den natur der er omkring det, der skal males. 

Her på siden kan du læse mere om GORI farver, og om hvordan du vælger den helt rigtige farve i vores farvekort.


 

Farver til at male træ udendørs

 
I vores farvekort finder du et bredt udvalg af forskellige farver til dit træværk. Uanset om du skal male dit hus, dine havemøbler, terasse eller noget helt andet, kan din lokale GORI-forhandler hjælpe dig med at finde den rigtige træbeskyttelse i den rigtige farve.

GORI træbeskyttelse kommer i standardfarver og kan tones i tusindvis af øvrige farver. Standardfarver til træbeskyttelse er de farver, som findes færdigblandede på hylden hos din forhandler. 

Ud over standardfarverne kan langt de fleste GORI-Træbeskyttelsesprodukter tones i et utal af farver. De tones direkte i butikken af ekspedienterne hos din GORI-forhandler. Du kan se et udvalg af de farver, der kan tones herunder i farvekortet - både dækkende og transparente farver til træbeskyttelse.

Når du har fundet din farve i vores farvekort, kan du med fordel finde det rette produkt i vores GORI Guide.


Gori_color_card-(1).jpg

 

Farverne i farvekortet er vejledende

 
Når du kigger på vores farvekort digitalt, er det vigtigt at huske, at digitale farver kun kan betragtes som vejledende, idet fysiske farver ikke kan oversættes direkte til et digitalt farveformat. Desuden vil dine personlige skærmindstillinger, lysforholdene i et rum og en række andre faktorer påvirke, hvordan farverne på en skærm opleves. Vi anbefaler derfor, at du også ser vores farver hos en forhandler, inden du beslutter dig for at købe træbeskyttelse til hele huset. Men det er naturligvis altid godt at samle viden og inspiration før du går ned til forhandleren og køber din træbeskyttelse.
 
Husk også at tage højde for, at den endelige farve, særligt ved transparente farver, afhænger af både træsort og træets beskaffenhed og sugeevne. Det er en del af charmen, at de forskellige træsorter bevarer noget af deres identitet – både i struktur og farvenuance.
 

 

Træbeskyttelse i farver til forskellige træsorter


Når det kommer til at finde den træbeskyttelse, der passer til det der skal males, så er det vigtigt at du kender træsorten. Selvom de fleste træsorter trives fint udenfor, så er der alligevel forskel på, hvor længe træet holder uden at være behandlet. Hvis du er i tvivl om, hvilken træsort dit cykelskur eller hegn er bygget i, så kan du få hjælp af en tømrer til at identificere træsorten.
 

 

Test farven på din træbeskyttelse før du beslutter dig


Hvis du vil være sikker på, at du træffer det rigtige farvevalg, er det en fordel at teste farven i de omgivelser, hvor den skal anvendes. Vi anbefaler, at du køber en GORI Farvetester og maler den op på en plade, som kan flyttes rundt. På den måde kan du vurdere farven under forskellige lys- og skyggeforhold. Farver ændrer sig nemlig alt efter  omgivelserne de vises i og de transparente farver vil også variere en del afhængigt af træets grundfarve. Det mest optimale er naturligvis, at man både får set farven i fuld solskin og på en overskyet dag, da vejret og dermed lyset i Danmark kan være omskifteligt.

 

Træbeskyttelse i dækkende eller transparente farver

 
Hvor meget skal træets struktur skinne igennem, efter du har behandlet det? Når du vælger at beskytte dit træværk med GORI træbeskyttelse, kan du ikke kun vælge mellem farver på hele skalaen – du kan også vælge, om farven skal være dækkende eller transparent. Det er naturligvis op til dig at bestemme, hvor dækkende din træbeskyttelse skal være, i sidste ende kommer det nemlig an på, hvor naturligt et udtryk du vil have. Har du et gammelt haveskur, der trænger til en kærlig hånd, så vil en dækkende træbeskyttelse give et flot resultat, da den kan dække og skjule ældre misfarvet træværk.

Både dækkende og transparente farver beskytter dit træ. Dækkende træbeskyttelse holder dog længere end transparent træbeskyttelse, hvilket betyder, at du skal behandle dit træ oftere, hvis du vælger en transparent træbeskyttelse. Til gengæld får du et lidt mere naturligt og neutralt udtryk, når du bruger en transparent træbeskyttelse, da den lader materialets struktur skinne igennem.

Vælger du en dækkende træbeskyttelse, vil du stadig kunne se træets overordnede struktur gennem det, mens du med en transparent træbeskyttelse også kan se åretegningerne i træets overflade efter endt behandling.
GORI fås i en række standardfarver og i et utal af andre farver.
 
Når du har fundet din farve, kan du med fordel finde det rette produkt i vores GORI Guide.